Παρασκηνιακά

Σε ποιον έριξε «καρφιά» ο Κώστας Καραμανλής;

Πολύ μεγάλες ευθύνες στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη έριξε ο Κώστας Καραμανλής για την καθυστέρηση στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Summit 2017 ανέφερε: «Οι ευθύνες για την καθυστέρηση του Μετρό έχουν ονοματεπώνυμο και είναι Γιάννης Μπουτάρης».

«Aντέδρασαν στην προηγούμενη απόφαση ΚΑΣ και υπουργείου για απόσπαση των αρχαιοτήτων, κατασκευή του σταθμού του Μετρό στη Βενιζέλου και επανατοποθέτησή τους. Έκαναν ζημιά και τώρα ακούμε την εκκωφαντική σιωπή τους. Το έργο του Μετρό ανατέθηκε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και επί τη διακυβέρνησή της ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και δόθηκε λύση στις οικονομικές διεκδικήσεις του αναδόχου με την επέκταση της διαιτησίας για εταιρεία του δημοσίου (Αττικό Μετρό Α.Ε.)».

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως τα μεγάλα έργα απαιτούν υπευθυνότητα και κάποια πολιτική συνεννόηση. Τέλος μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Ωραία τα μεγάλα λόγια, αλλά καλό είναι να συνοδεύονται από συνέπεια. Όταν το 2008 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε πράξη την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, βρήκε απέναντί της σύσσωμη την τότε αντιπολίτευση η οποία πρωτοστατούσε για την ακύρωση της όλης επένδυσης».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa