Κοινωνία

Σε σοβαρή κατάσταση ο 66χρονος, 9ο κρούσμα του κορονοϊού – Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα

Αντιμέτωπος με βαριά πνευμονία παραμένει ο 66χρονος από την Ηλεία, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και είναι το 9ο κρούσμα του Covid-19 στην Ελλάδα.

Ο άνδρας που φαίνεται πως μολύνθηκε από τον ιό πιθανότατα κατά τη διάρκεια ταξιδιού του σε Αίγυπτο και Ισραήλ, παραμένει στο νοσοκομείο του Ρίου, χωρίς να είναι διασωληνωμένος, στην σοβαρότερη, ως τώρα περίπτωση ασθενούς, από τα εννέα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού, που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «ο 66χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς».

Οι Αρχές ειδοποίησαν τους 53 συνταξιδιώτες του για το κρούσμα και έσπευσαν στο νοσοκομείο έτσι ώστε να εξεταστούν. Αγωνία επικρατεί για πολύ κόσμο και μέσα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, αλλά και του Ρίου, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, καθώς αρκετοί για προληπτικούς λόγους τέθηκαν σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς η περίπτωση υποβαθμίστηκε και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Σε καραντίνα οι συνταξιδιώτες του 66χρονου με κορονοϊό

Από χθες δόθηκαν οδηγίες να εξεταστεί όλο το γκρουπ που συμμετείχε σε αυτή την εκδρομή, με τους ανθρώπους που πήγαν στο νοσοκομείο να προέρχονται από την Αχαϊα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν μπει ήδη σε καραντίνα, καθώς κάποιοι αντιμετώπιζαν μικρά συμπτώματα, όπως δέκατα και βήχα. Μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, ο πατήρ Γιώργης, ο οποίος πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, λέγοντας σε κάμερα τοπικής ιστοσελίδας πως οι «μισοί γυρίσαμε από το ταξίδι με βήχα και πυρετό».

Το νοσοκομείο του Ρίου μάλιστα, αδειάζει και μία πτέρυγα για να φιλοξενήσει όσους κρίθηκαν πως έπρεπε να μπουν σε καραντίνα, όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες. Από τους 53 συνολικά συνταξιδιώτες του 66χρονου, οι 30 είναι από τον Δήμο Ηλίδας- Πηνείας, 10 από τον Πύργο, 10 από την Πάτρα και 2 από την Ζάκυνθο.

Έκτακτα μέτρα στους τρεις νομούς – Κλειστά σχολεία και χώροι συναθροίσεων

Μετά το σοβαρό κρούσμα και τον φόβο πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει αμέσως σε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες, στους τρεις νομούς απ’ όπου προέρχονται οι ταξιδιώτες. Έτσι, σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κλειστοί θα μείνουν και χώροι με μεγάλες συναθροίσεις, όπως αθλητικά κέντρα, καλλιτεχνικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa