Κόσμος Σε πρώτο πλάνο

Σκάνδαλο για πρώην Πρωθυπουργό! Συνδέεται με τη μαφία; (ΦΩΤΟ)

Έρευνα διεξάγεται για να διαλευκανθεί αν ο πρώην Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας συνδέεται με τη μαφία.

Ο λόγος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Στην Ιταλία διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία Φλωρεντίας σε βάρος του δημοφιλούς πολιτικού για τυχόν ανάμειξή του στη μαφία ως εντολοδότη στην υπόθεση των μαφιόζικων βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το 1992 και 1993 στην Ιταλία.

Τα στοιχεία που… καίνε τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας είναι ένας ηχογραφημένος διάλογος στη φυλακή μεταξύ του μαφιόζου Τζουσέπε Γκραβιάνο με ναπολιτάνο συγκρατούμενό του. «Ήθελε να κατέβει, αλλά την περίοδο εκείνη υπήρχαν ακόμα οι γέροι. Και μου είπε: “θα χρειαζόταν κάτι το ωραίο”», ακούγεται στο ηχητικό.

Σύμφωνα με δικαστικούς της Ιταλίας, ο διάλογος αυτός πιθανόν να αναφέρεται στον Μπερλουσκόνι και στη θέλησή του να κατέβει στην πολιτική αρένα αλλά και στις βομβιστικές επιθέσεις που οργάνωσε η μαφία στη Ρώμη, στην Φλωρεντία και στο Μιλάνο πριν είκοσι πέντε χρόνια.

«Πρόκειται για αβάσιμους και συκοφαντικούς υπαινιγμούς από την στιγμή που ο πελάτης μου δεν είχε ποτέ του ούτε άμεσες αλλά ούτε και έμμεσες επαφές με τον Γκραβιάνο», εκφράζει ο συνήγορος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι.

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έχει διεξαχτεί έρευνα για την ίδια υπόθεση άλλες δυο φορές.

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa