Κόσμος

Σκάνδαλο με διαμάντια εμπλέκει τις τέσσερις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες!

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ ερευνώντας απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών, στην οποία εμπλέκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χερσονήσου.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 84 εκατομμύρια ευρώ από τη Banco BPM, 35,5 εκατ. ευρώ από τη Monte dei Paschi, 32 εκατομμύρια ευρώ από τη UniCredit και 11 εκατομμύρια ευρώ από την Intesa Sanpaolo.
Διαταγές κατασχέσεων εκδόθηκαν επίσης σε βάρος δύο μεσιτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο εμπόριο των διαμαντιών, της Intermarket Diamond Business και της Diamond Private Investment, έως των ποσών των 253 εκατ. ευρώ και των 328 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.
Οι δύο μεσιτικές εταιρείες ερευνώνται αν χρησιμοποιούσαν συστηματικά τα τραπεζικά ιδρύματα για να κάνουν πωλήσεις διαμαντιών σε τιμές πολύ υψηλότερες της πραγματικής αξίας τους.
Η έρευνα άρχισε να διενεργείται αφού αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το 2016 πως πολύτιμοι λίθοι που διέθεσαν σε αγοραστές οι IDB και DPI πωλήθηκαν σε τιμή διπλάσια της αξίας τους στη διεθνή αγορά των διαμαντιών.
Από την πλευρά τους οι τράπεζες, που διαδραμάτιζαν μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των πελατών και των μεσιτικών εταιρειών, εισέπρατταν τεράστια προμήθεια σε κάθε πώληση.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ