Πολιτική

Ζητά εξηγήσεις η Κεφαλογιάννη

Όλγα Κεφαλογιάννη

Με μία σκληρή ανακοίνωση, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητά από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Η παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης», αναφέρει η κα Κεφαλογιάννη.

Όπως επισημαίνει, με την επιστολή της παραίτησής του από τη θέση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο κ. Κιμούλης επιβεβαίωσε όλα όσα έλεγε η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα.

Υπόνοιες αδιαφάνειας

“Εσωκομματικές διαπραγματεύσεις”, “διοικητική έκφραση κατώτερη των περιστάσεων”, “εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος Κόμματος”. Και φυσικά, “ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας”.

«Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη φράση ο κ. Γ. Κιμούλης; Τι ζητήματα διαφάνειας προκύπτουν; Σε τι έπρεπε να συναινέσει και δεν το έκανε;» διερωτάται η κυρία Κεφαλλογιάνη.

Και καταλήγει: «Η Κυβέρνηση οφείλει εκτός από τη συγγνώμη της για τη νέα κρίση που προκαλεί με τις δικές της επιλογές στο χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας, να δώσει άμεσες και καθαρές απαντήσεις. Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Περιμένουμε».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa