Κόσμος

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ΗΠΑ για τους S-400 της Τουρκίας – Νέες απειλές!

Κλιμακώνουν ακόμη περισσότερο οι ΗΠΑ τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία και πλέον απειλούν ότι όχι μόνο δεν θα παραλάβει τα F-35 αλλά θα βγει και από το πρόγραμμα του JSF.

H εμμονή της Άγκυρας στο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα s-400  «αναγκάζει» τις ΗΠΑ να κλιμακώσουν τον»εκβιασμό», με το επιχείρημα ότι δεν είναι συμβατοί με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα.

Εκτός των οικονομικών κυρώσεων που σίγουρα θα επιβληθούν από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, θα τερματιστεί και η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35, που θα απέφερε στην τουρκική πολεμική βιομηχανία πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό προκύπτει με δηλώσεις στο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο κανάλι OPEN TV, προειδοποίησε επίσης, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την Άγκυρα ότι η αγορά των S-400 θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές μεταφορές αμερικανικών οπλικών συστημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας. Οι τουρκικές Ε.Δ., όπως και όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, εξαρτώνται απόλυτα από την Αμερική.

Η διακοπή συμμετοχής στο Πρόγραμμα κατασκευής των F-35 είναι το επόμενο βήμα που θα κάνει το Κογκρέσο. Γίνονται ήδη σχεδιασμοί στο παρασκήνιο για υιοθέτηση σκληρότερης γλώσσας σε νομοσχέδιο της Βουλής και της Γερουσίας, που θα περιλαμβάνει αυτόν ακριβώς τον όρο, δηλαδή τη μεταφορά του προγράμματος κατασκευής εκτός της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει παραλάβει δύο F-35 και εντός του Μαρτίου αναμένεται – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – να παραλάβει άλλα δύο από τα συνολικά 100 που έχει παραγγείλει, τα οποία όμως παραμένουν στις ΗΠΑ, με Τούρκους πιλότους και προσωπικό εδάφους να «εκπαιδεύονται» σε αυτά.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ