Πολιτική

Σκουρλέτης: «Δεν ξεμπερδεύουμε έπειτα από τον Αύγουστο»

«Δεν θεωρώ ότι ξεμπερδεύουμε έπειτα από τον Αύγουστο.Είναι σαφές όμως, ότι μπορούμε να μιλάμε για μια άλλη μορφή επιτήρησης, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο που έως τώρα ασκείται», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

Σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για κήρυξη απεργίας, στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε:

«Φυσικά, εάν συγκρίνουμε με αυτό που ίσχυε ως τώρα, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι ουδέτερο. Ούτε διευκολύνει, ασφαλώς, τον εργατικό συνδικαλισμό, που είναι γνωστό ότι στον ιδιωτικό τομέα προσκρούει σε πολλά εμπόδια. Είναι όμως πολύ πιο ήπιο από αυτό, για το οποίο πίεζε το ΔΝΤ. Από αυτό που ήθελε και η ΝΔ,  αλλά και ο ΣΕΒ, δηλαδή να τεθεί το ΄50%+1’ ως όριο για τη λήψη απόφασης κι όχι μόνο για εξασφάλιση απαρτίας, όπως ορίζει το πολυνομοσχέδιο.  Εάν υπήρχε μια άλλη συνδικαλιστική πραγματικότητα, εάν η ΓΣΕΕ και τα Συνδικάτα έχαιραν μεγαλύτερης εκτίμησης, τότε οι εργαζόμενοι θα έδιναν εμπράκτως απάντηση. Πώς; Με μεγάλη συμμετοχή στις συνελεύσεις. Όπως έγινε σε άλλες χώρες, όπου εφαρμόστηκε ο ίδιος περιορισμός. Δυστυχώς, όμως, εδώ η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι διαφορετική».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa