Πολιτική

Σκυλακάκης: Συνταγματικές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης χαρακτήρισε συνταγματικό το άρθρο 7 του φορολογικού νομοσχεδίου που αναφέρεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το μέτρο υπηρετεί την αρχή της αναλογικότητας γιατί χτυπά την φοροδιαφυγή και στον Προϋπολογισμό έχουν καταχωρηθεί έσοδα από την φοροδιαφυγή ύψους 557 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι «ήδη έχουμε 33,6% φοροδιαφυγή από τον ΦΠΑ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή στην Ευρώπη και παρουσιάζει και αυξητικές τάσεις».

Στη συνέχεια ο Σκυλακάκης υπογράμμισε πως «Είναι προφανές ότι η αναλογικότητα που επικαλείται η Επιτροπή της Βουλής επιτυγχάνεται απολύτως. Το πώς συμβαίνει αυτό αιτιολογείται πλήρως. Όλοι ξέρουμε ότι οι ταμειακές μηχανές μπορεί να εκδίδουν παραστατικά που είναι πλαστά. Πρόσφατα η ΑΑΔΕ αποκάλυψε κύκλωμα 100 ταμειακών μηχανών που απέκρυψαν φορολογητέα ύλη ύψους 25 εκατ. ευρώ. Οι ταμειακές μηχανές χακάρονται. Τα POS όμως δεν χακάρονται».

Την ίδια στιγμή συμπλήρωσε πως «Άρα και τεχνικά αποδεικνύεται ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, όχι μόνο διότι δίνει ισχυρό αντικίνητρο στους πολίτες να μην συμμετέχουν σε φοροδιαφυγή, αλλά και γιατί εμποδίζει τα πλαστά παραστατικά. ‘Άρα είναι μέτρο απολύτως αναλογικό, απολύτως συνταγματικό και χτυπά τη φοροδιαφυγή που είναι η μεγαλύτερη αιτία παραβίασης της αρχής ισότητας των πολιτών».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa