Κοινωνία

Σοκάρουν οι εξελίξεις για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» – Αναζητούν σκάφος απάντλησης πετρελαίου!

«Kαυτό» θέμα των τελευταίων ημερών είναι το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στις θαλάσσιες ακτές της Αττικής.

Ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες περιορισμού των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών- κατόπιν συστηματικής δειγματοληψίας- προκύπτει ότι η ρύπανση έφτασε ως τη Σαρωνίδα αν και περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα της λεπτομερούς ανάλυσης.

«Είδαμε ότι κάποια δείγματα τα οποία πήραμε από τη Σαρωνίδα την Πέμπτη είναι επιβαρυμένα. Όχι όπως είναι στη Γλυφάδα, αλλά υπάρχει επιβάρυνση.Η συγκεκριμένη δειγματοληψία έγινε μετά από τηλεφώνημα που δεχθήκαμε από κάποιους πολίτες οι οποίοι μένουν κοντά στην περιοχή», υπογραμμίζει ο διευθυντής Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, Γιάννης Χατζηανέστης.

Τι φανερώνουν οι εμπειρογνώμνες από το Ρόντερνταμ

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και σε τέσσερις ημέρες. Θα μπορούσε να αποδοθεί και πάλι στους χρήστες της (τουλάχιστον η παραλία Αλίμου)».

Ποιος θα αναλάβει την απάντληση

Τα πιστοποιητικά του θα έληγαν σήμερα αλλά τελικά βρέθηκε λύση και το πλοίο θα αντικατασταθεί από άλλο σήμερα το βράδυ.

Τι δηλώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός

«Έχουμε στείλει δείγματα από το μαζούτ που βρέθηκε. Είναι μια ανάλυση που κρατά μέρες. Όλα τα ενδεχόμενα τα ψάχνουμε», τονίζει στο Ακραίως υποστηρίζοντας ότι το Αγία Ζώνη ΙΙ  δεν είχε πρόβλημα με τα χαρτιά του.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa