Κοινωνία

Σοκ: Έρευνα δείχνει ότι το 75% των νέων επιθυμεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα

Η ανεργία και οι πάρα πολύ χαμηλοί μισθοί είναι η αιτία που οδηγούν τους νέους, σε ποσοστό 75% (!) να προσπαθούν να βρουν τρόπους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα, με σκοπό να βρουν εργασία, όπως αποκαλύπτει έρευνα της MRB και της διαΝΕΟσις .
Τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες ψάχνουν τον τρόπο να αφήσουν πίσω τους τον οικονομικά ασφυκτικό τρόπο διαβίωσης που έχει διαμορφώσει η παρατεταμένη κρίση και να πάψουν να προσπορίζονται από τη σύνταξη των γονέων τους και ζουν με λιγότερα από 250 ευρώ το μήνα!
Άκρως αποκαλυπτική και σοκαριστική για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκεται η νέα γενιά της χώρας μας είναι η μεγάλη έρευνα της MRB και της διαΝΕΟσις.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.500 νέοι, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, αλλά και 500 από τους γονείς τους. Η έρευνα εστιάζει, για πρώτη φορά στις διαγενεακές σχέσεις που υφίστανται στην ελληνική κοινωνία, υπό το πρίσμα της οικονομικής αυτονομίας όλων των συμμετεχόντων.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις, οι νέοι διατίθενται να μετακομίσουν σε μιαν άλλη χώρα για να βρουν εργασία σε ποσοστό 75%, καθώς το 40,9% απάντησε «ναι» στη σχετική ερώτηση και το 34,1% «ίσως». Αιτία της έντονης τάσης φυγής προς το εξωτερικό είναι οι τρομακτικά χαμηλές απολαβές τους, καθώς οι Έλληνες από 18 έως 35 ετών έχουν στην πλειοψηφία τους ως βασική πηγή εισοδήματος το «χαρτζιλίκι» των γονέων τους και όχι την αμοιβή από την όποια εργασία τους.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, για το 48% των νέων η βασική πηγή του διαθέσιμου εισοδήματός τους είναι το οικονομικό βοήθημα που λαμβάνουν από τους γονείς τους, έναντι του 45% που δηλώνει ότι στηρίζεται πρωτίστως στις αποδοχές από την εργασία τους. Επίσης, μόνο το 15% αυτών θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα χρήματα που μέσω των γονέων τους διαθέτουν και οι νέοι της χώρας μας προέρχονται κυρίως από τις συντάξεις. Η έρευνα δείχνει ότι η βασική πηγή εισοδήματος για τους γονείς είναι οι συντάξεις σε ποσοστό 31,8%, με τη μισθωτή εργασία να έρχεται δεύτερη με 29%.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa