Ελεύθερος  υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Βρετανός χειρούργος που αποδείχθηκε ότι χάραξε τα αρχικά του ονόματός του με λέιζερ στο συκώτι δύο ασθενών. Την απόφαση ανακοίνωσε το δικαστήριο στις 12 Ιανουαρίου.

Η υπόθεση αφορά μια μεταμόσχευση συκωτιού η οποία έγινε κατά το 2013. Ο Γιατρός Σάιμον Μπράμχολ, 53 ετών παραδέχτηκε τις κατηγορίες και ομολόγησε πως έγραψε στα συκώτια των ασθενών τα αρχικά του ονόματός του «SB» με λέιζερ αργού, ένα εργαλείο κατάλληλο για να αποφεύγεται η αιμορραγία. Το περιστατικό εξελίχθηκε στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ, στο Μπέρνιχαμ αφού χορηγήθηκε αναισθησία στους ασθενείς.

Οι ασθενείς ουδέποτε είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για αυτήν την πράξη η οποία έμελλε να μείνει κρυφή μέχρι τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο ασθενών χρειάστηκε να χειρουργηθεί ξανά λίγο αργότερα.

«Είναι μια υπόθεση πέρα από τις συνηθισμένες και ιδιαίτερα περίπλοκη» είπε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας Τόνι Μπάντενοχ, συνεχίζοντας «δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο στο ποινικό δίκαιο». Οι πράξεις του γιατρού ήταν «σκόπιμες και συνειδητές. Δεν επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός αλλά για μια πράξη που επανέλαβε δύο φορές παρουσία των συναδέλφων του».

Σχολιάστε ...