Κόσμος

Σοκ με 12χρονο επίδοξο καμικάζι!

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ένα 12χρονο αγόρι επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία.

Ο νεαρός είναι Γερμανός υπήκοος, ιρακινής καταγωγής, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, το οποίο επικαλείται δικαστικές πηγές, ο νεαρός έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στην πόλη Λούντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας.

Ο 12χρονος γεννήθηκε το 2004 στο Λούντβιχσχάφεν, θεωρείται “βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος” και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του ISIS.

Στις 26 Νοεμβρίου πήρε στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά. Ευτυχώς, ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή.

Επισκέπτης της αγοράς κάλεσε την αστυνομία όταν ανακάλυψε το σακίδιο στους χώρους της και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε το αγόρι και το συνέλαβε λίγες μέρες αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, με ένα σακίδιο στην πλάτη. Δεν είναι γνωστό αν ήθελε να αποπειραθεί να κάνει μια δεύτερη –επιτυχημένη αυτή τη φορά- επίθεση.

Μετά τη σύλληψή του, το αγόρι μεταφέρθηκε και κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καλσρούη. Ωστόσο, εκπρόσωπός της δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa