Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Σοκ! Παγκόσμιος πρωταθλητής στην φυλακή – Δείτε το κατηγορητήριο

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 31χρονος ,άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο, Ταριέλ Ζιντιρίδης. Ο πρωταθλητής κατηγορείται  για συμμετοχή σε κύκλωμα ληστών. Το κύκλωμα δρούσε στις περιοχές: Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα. Το δρόμο για τη φυλακή επίσης ακολούθησε και ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να μετέχει στο ίδιο κύκλωμα.

Συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει 28 κλοπές και το στοιχείο που φέρεται να «έκαψε» τον πρωταθλητή τζούντο είναι ένα κινητό τηλέφωνο, το όποιο σύμφωνα με τις αρχές του ανήκει και έχει εντοπιστεί ότι ήταν ενεργοποιημένο σε σημείο που πραγματοποιήθηκε κλοπή

Ο φερόμενος ως δράστης στην υπερασπιστική του γραμμή έκανε επίκληση στο αθλητικό του παρελθόν, από το 2003 ως το 2007, διάστημα κατά το οποίο είχε κατορθώσει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο τζούντο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Επιπροσθέτως, η συνήγορος του προσκόμισε στον 30ο ανακριτή και σχετικό έγγραφο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.

Τέλος ο 31χρονος υποστήριξε ότι «νιώθει Έλληνας και έχει μπει στη διαδικασία, μετά από 10 χρόνια και από τους τραυματισμούς του, να επανέλθει στον πρωταθλητισμό. Τα χρήματα που κέρδισε στο παρελθόν από τον πρωταθλητισμό, τα έχει επενδύσει στη Γεωργία και δεν έχει ανάγκη να κάνει κλοπές. Αρνείται τις κατηγορίες. Δεν γνωρίζει καν που είναι η Λαμία, η Λιβαδειά και η Χαλκίδα, περιοχές στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα. Από τα υπόλοιπα φερόμενα μέλη του κυκλώματος γνωρίζει μόνο τον 27χρονο, ο οποίος είναι φίλος και συναθλητής και τον προπονεί».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa