Απόψεις Πολιτική

Σοφία Βούλτεψη στο paraskhnio.gr: Κυβέρνηση κλειστών συνόρων και κλειστών τραπεζών

Η εκρηκτική κατάσταση περί το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι το αποτέλεσμα ενός καταστροφικού συνδυασμού ανικανότητας και ιδιοτέλειας.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν την επιτομή της ανικανότητας, της ιδιοτέλειας και της προπαγάνδας. Βρίσκονται σε διαρκή σύγχυση, συσκέπτονται αενάως, δεν λαμβάνουν ποτέ καμιά σοβαρή απόφαση, αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για μας και μετά πανηγυρίζουν τις ήττες τους, έχουν δημιουργήσει έναν γαλαξία συντονιστικών οργάνων προκαλώντας χάος, το μόνο για το οποίο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ήταν να νομοθετούν συνεχώς για συμβάσεις με απευθείας ανάθεση, χωρίς ποτέ να απαντούν στις καταγγελίες.

Το μόνο για το οποίο είναι ικανοί είναι να ακυρώνουν όλες τις συμφωνίες, με πρώτη αυτή στην οποία κατέληξε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της 4ης Μαρτίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απόδειξη ότι αμέσως μετά, την 1η Απριλίου, ψήφισαν νόμο που περιελάμβανε τα ακριβώς αντίθετα: Κανένας διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, κατάργηση του νόμου βάσει του οποίου η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτελούσε αδίκημα, πρόβλεψη μόνο για ανοικτές δομές, οπότε οι νεοεισερχόμενοι τίθενται υπό περιορισμό μόνο για 25 μέρες και μετά αφήνονται ελεύθεροι.

Τέλος, δεν φρόντισαν να παρέμβουν στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με αποτέλεσμα να ανακοπούν μεν οι ροές, αλλά πρόσφυγες και μετανάστες να εγκλωβίζονται στα νησιά, με τις γνωστές σε όλους οδυνηρές και ολέθριες συνέπειες, την ώρα που τα σύνορα παραμένουν κλειστά.

Με λίγα λόγια, δεν έχουν κάνει τίποτε σωστό – εκτός από τις απευθείας αναθέσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην Ιστορία ως η κυβέρνηση των κλειστών τραπεζών και των κλειστών συνόρων.

*Άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη: Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa