Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη: Μέχρι το τέλος του χρόνου η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε σήμερα πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η προκήρυξη ώστε να προσληφθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής.

Συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως «Τεσσερισήμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού αναμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που έχουμε, από τον ΑΣΕΠ μας λένε ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή θα μπορέσουμε μέχρι τέλος της χρονιάς να ανακοινωθεί και η μεγάλη προκήρυξη για το μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής».

Παράλληλα ανέφερε ότι «Το έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας αλλά και εγώ, ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες. Διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε ότι έχουν να γίνουν πολλά χρόνια, αλλά θα πρέπει ως υπεύθυνη πολιτεία να έχουμε κάνει όλη την κατάλληλη προεργασία, έτσι ώστε να μη λέμε όπως έλεγαν άλλοι, ότι το 2015 θα έκαναν 25.000 διορισμούς που δεν έγιναν ποτέ, ή, το 2016, 20.000 διορισμούς και πέρυσι 10.500, χωρίς να έχει προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ».

Τέλος τόνισε πως «Από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έγιναν αλλαγές που αύξησαν τις ανάγκες, όπως τα επτάωρα στην Γ’ Λυκείου, ο τέταρτος προσανατολισμός, αλλά και η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που ξεκαθαρίζω ότι τη στηρίζουμε. Αν και οι πιστώσεις που είχαν προϋπολογιστεί ήταν πολύ λίγες, βρήκαμε καινούργιες πιστώσεις και κάναμε ήδη τρεις μεγάλες φάσεις τοποθετήσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε 6.629 εκπαιδευτικούς στα σχολεία αλλά πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν ανάκληση των τοποθετήσεων. Να ξέρετε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολεία με κενά».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa