Slider Πολιτική Συνεντεύξεις

Σοφία Ζαχαράκη στο «Π»: Επταήμερο δουλεύει η κυβερνητική προπαγάνδα

«Ένα κράτος που νοιάζεται για όλους». Έτσι κωδικοποιεί το κεντρικό πρόταγμα της ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο «Π», ενώ παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δουλεύει «επταήμερο» στη μαύρη προπαγάνδα.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για κοινωνική αναλγησία και πρόγραμμα υπέρ των ελίτ, με αιχμή την «επταήμερη εργασία». Είστε, τελικά, υπέρ της απορρύθμισης και του κοινωνικού κράτους;

Έχουμε μάλλον διαφορετικές αντιλήψεις με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για το τι είναι κοινωνική ευαισθησία και για το τι είναι να υπερασπίζεσαι τους πολλούς. Διότι υπεράσπιση των πολλών και κοινωνική ευαισθησία, κύριε Ευγενίδη, δεν είναι να μοιράζεις προεκλογικά επιδόματα σε μια κοινωνία που έχεις καθηλώσει στη φτωχοποίηση. Να πολεμάς δήθεν τις ελίτ απολαμβάνοντάς τες.

Αντίθετα, κοινωνική αναλγησία είναι να έχει η κυβέρνηση αυτή καταδικάσει μια ολόκληρη νέα γενιά Ελλήνων στην ανεργία και στη μερική απασχόληση, να έχει οδηγήσει τον μικρομεσαίο επαγγελματία στην ασφυξία και να έχει στραγγίξει το εθνικό σύστημα υγείας από άμεσα αναγκαίους πόρους.Την ώρα που έχει κόψει το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, έχει μειώσει όλες τις νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, χρωστάει χιλιάδες συντάξεις και έχει ψηφίσει μείωση του αφορολογήτου.Την αλήθεια αυτή που πονάει την ξέρουν καλά και δεν την ξεχνούν οι Έλληνες πολίτες, κι ας δουλεύει «επταήμερο» η απελπισμένη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Για τη δική μας παράταξη το πρόταγμα είναι ένα: Ένα κράτος που νοιάζεται για όλους. Μια πολιτική που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βρουν τα νέα παιδιά νέες, καλά πληρωμένες δουλειές, με πλήρη απασχόληση, ασφάλιση, εργασιακά δικαιώματα και προοπτική. Καλά δημόσια σχολεία και ανοιχτά πανεπιστήμια, που θα δώσουν φτερά στα όνειρα των νέων παιδιών. Ρυθμοί ανάπτυξης που θα στηρίξουν την αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Και που θα στηρίξουν μόνιμους θεσμούς κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε «Χάνεις; Φεύγεις!» στον κ. Τσίπρα. Ούτως ή άλλως δεν θα έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο; 

Μέχρι προχθές, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι στις ευρωεκλογές ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Αλλά, όσο η ετυμηγορία των πολιτών πλησιάζει, λέει σήμερα ότι είναι μια δημοσκόπηση. Και ενώ μέχρι προχθές έλεγε ότι τις εκλογές αυτές θα τις κερδίσει, σήμερα λέει ξέπνοα, για να αναπτερώσει το ηθικό του κομματικού του στρατού, ότι είναι «ντέρμπι».

Όμως, η αλήθεια είναι μία:Οι ευρωεκλογές του Μαΐου έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα μόνο από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός καλείται να ακουστεί για πρώτη φορά μετά από τεσσεράμισι χρόνια εφαρμογής πολιτικών εξαπάτησης. Και η ΝΔ θα κερδίσει καθαρά τις εκλογές αυτές, γιατί ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την αλλαγή σελίδας και πολιτικού παραδείγματος. Θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα εξόδου στον κ. Τσίπρα και την απαξιωμένη κυβέρνησή του, και συγχρόνως ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης αυτής έχει από καιρό εξαντληθεί και ο βίος της έχει βεβαία ημερομηνία λήξης τον Οκτώβριο. Και όσο και αν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του δεν βλέπουν μπροστά τους τίποτε άλλο παρά να γαντζωθούν στην εξουσία μέχρι το τελευταίο λεπτό, η χώρα δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο.Τα αδιέξοδα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να γίνουν αδιέξοδα της χώρας.Και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων δεν μπορεί να περιμένει.

Οι παροχές του κ. Τσίπρα μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό κλίμα; Και τι θα κάνετε εσείς με τη «13ησύνταξη» που ψηφίστηκε ως μόνιμη παροχή;

Ο κ. Τσίπρας βαφτίζει «13η σύνταξη» ένα έκτακτο προεκλογικό επίδομα που ισούται μεσοσταθμικά με μισή σύνταξη. Είναι ο ίδιος που μέσα σε τέσσερα χρόνια πήρε μέτρα λιτότητας ύψους 10 δισ.ευρώ και έκοψε το ΕΚΑΣ. Ο ίδιος που για να πετύχει το εθελοντικό υπερπλεόνασμα ασφυξίας έχει αφήσει 250.000 συνταξιούχους να περιμένουν μάταια την έκδοση της σύνταξής τους και που με τον νόμο Κατρούγκαλου έχει κόψει έως και 38% τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους.

Ο στόχος της ΝΔ είναι πρώτα απ’ όλα να διατηρήσει τη 12η σύνταξη, την οποία έχει προκαταβολικά κόψει ο κ. Τσίπρας με τη μείωση του αφορολογήτου που μόνος του επέβαλε για τον κατευνασμό των δανειστών που θα έδιωχνε. Ο οποίος κ. Τσίπρας, με τη διατήρηση υπέρογκων φόρων, επιβαρύνει όχι μόνο τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.Συγχρόνως, στόχος της ΝΔ θα είναι παραπέρα να στηρίξει ουσιαστικά και με μόνιμα μέτρα το εισόδημα και την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων.Διότι, αντίθετα από αυτό που φαίνεται να εννοεί ο κ. Τσίπρας, οι δίκαιες συνταξιοδοτικές παροχές δεν είναι ευκαιριακή προεκλογική παροχή. Είναι δικαίωμα των συνταξιούχων και υποχρέωση της Πολιτείας.

Στους συνταξιούχους της χώρας υποσχόμαστε ένα πράγμα: Να στηρίξουμε ουσιαστικά, με το πρώτο μέρισμα της ανάπτυξης, το εισόδημα και την αξιοπρέπειά τους και να στηρίξουμε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους.

Ποιο είναι αυτό το ποσοστό που θα καθιστά «καθαρή» μια νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές;

Όσο πλησιάζουμε στην κάλπη, η παράσταση νίκης της ΝΔ γίνεται πιο στέρεη και ισχυρή. Κι όσο η ετυμηγορία του ελληνικού λαού έρχεται κοντά, τόσο περισσότερο γίνεται μόνη έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσει τον πήχη της πολιτικής του επιβίωσης.Όμως, για τη ΝΔ ο πήχης δεν είναι άλλος, παρά να οικοδομήσουμε μια πλατιά συμμαχία εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες, μια συμμαχία θετικής ψήφου με κέντρο βάρους τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.Βαδίζουμε στον δρόμο προς τις εκλογές με ευθύνη, με σεβασμό στους πολίτες, με υπεύθυνο προγραμματικό λόγο και με δημοκρατικό ήθος.

Και το μήνυμα των εκλογών αυτών θα είναι καθαρό. Θα είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στον λόγο του διχασμού και της ματαίωσης και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης σε ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη προοπτική της χώρας και των πολιτών της.Θα είναι ένα μήνυμα ξεκάθαρο, που θα περιέχει το ίδιο την ερμηνεία του: που δεν θα είναι άλλη από την καθαρή νίκη του μέλλοντος της χώρας.Στις 26 Μαΐου θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που θα αξιώσει με την ψήφο του την πολιτική αλλαγή.

Προτάσσετε την ατζέντα της ασφάλειας, με αιχμή τα Εξάρχεια κ.ο.κ. Εσείς, όμως, πώς θα ελέγξετε τέτοια ακραία φαινόμενα;

Η αντιμετώπιση της βίας, της ανομίας, της εγκληματικότητας είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης. Στη δική μας κοσμοθεωρία, κ. Ευγενίδη, δεν υπάρχουν ελευθερία και νομιμότητα χωρίς ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι πρώτιστη υποχρέωση του κράτους είναι να εγγυάται την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του. Όμως, δυστυχώς, το πρόβλημα σήμερα δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια, που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κάτι σαν θεσμοθετημένο καταφύγιο ανομίας. Δυστυχώς τα άβατα έχουν αποκτήσει μεταβαλλόμενα σύνορα. Το πρόβλημα είναι η διάχυση του αισθήματος της ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Η ΝΔ έχει την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να εγγυηθεί στους πολίτες της χώρας ένα περιβάλλον ασφάλειας και νομιμότητας. Δεσμευόμαστε για κατάργηση του «πανεπιστημιακού ασύλου», κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, δημιουργία φυλακών υψίστης ασφάλειας, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, οι οποίοι να διατεθούν στις ομάδες αυτές αγορά 1.000 καινούργιων περιπολικών, εξοπλισμό όλων των αστυνομικών με αλεξίσφαιρα γιλέκα και χαρτογράφηση της εγκληματικότητας. Ένα περιβάλλον στο οποίο η κάθε είδους βία θα είναι «εκτός έδρας».

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa