Κοινωνία

Σπείρα ανηλίκων λήστευε αλλοδαπούς και διανομείς στο Χαλάνδρι

Σε τουλάχιστον 14 ληστείες στην περιοχή του Χαλανδρίου εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανήλικοι που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Πέντε από αυτούς συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης, εντός καταυλισμού ρομά στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Επιπλέον συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ηλικίας 36 και 49 ετών, γονείς δύο εκ των ανήλικων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, τον τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου, κοντά στον πρόχειρο καταυλισμό όπου διέμεναν.

Στην πράξη, κυρίως νυχτερινές ώρες έστηναν ομαδική ενέδρα σε επιλεγμένα σημεία και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, ως επί το πλείστον αλλοδαπούς, τους επιτίθονταν αιφνιδιαστικά και με χρήση σωματικής βίας τούς αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό.

Επιπλέον, οι δράστες έκαναν τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, ορίζοντας ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τον διανομέα και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του Νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των Δελτίων Ταυτότητας, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa