Κοινωνία

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση Gastronomy Acropolis Awards

Μία εντυπωσιακή και ταυτόχρονα εποικοδομητική εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 30|10 στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας που στόχο είχε την ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας & της Ανάπτυξης.

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργιάδη Μάριου, του Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, την Σύμβουλο Διεθνών Θεμάτων Περιφέρειας Αττικής κα Κατερίνα Παλιού, τον Γραμματέα Επιστημών της ΝΔ κ. Νίκο Κωστόπουλο, τον Πρόεδρο ΠΕΤΕΤ κ. Ιωάννη Σμαρνάκη, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Λύμνου κ. Στέλλιος Μάντζαρης, η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος κα Ελένη Κονοφάου, μέλος του Δ.Σ. Οργανισμού Κεντρικών Αγορών Αλιείας κ. Γιώργος Βαγιάκης.

Όλοι τόνισαν την ανάγκη ότι ο Γαστρονομικός Τουρισμός μέσα από την αξία της Ελληνικής κουζίνας, πρέπει να γίνει από τα βασικότερα κομμάτια της Τουριστικής βιομηχανίας της χώρας ως αναπόσπαστο κομμάτι στην τουριστική περιήγηση ανά την Ελλάδα, και αυτό αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες τους.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis» για πρώτη φορά στα χρονικά, δημιούργησε τον θεσμό “Gastronomy Acropolis Awards” τιμώντας αξίες και ιδανικά προς τιμήν της Ελληνικής Γαστρνομίας, Αγροδιατροφής & του Τουρισμού. Σύμφωνο Συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος παρουσία του Γ. Διευθυντή κ. Πρωτόπαππα με τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, επισημοποιώντας την συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της αξίας που έχει η σωστή διατροφή από το νεαρό της ηλικίας του ανθρώπου.

Με κεντρικούς παρουσιαστές τον Δημοσιογράφο του ALPHA, κ. Γιάννη Μούτσο να «ιντριγκάρει» με τις δημοσιογραφικές του ερωτήσεις αλλά παράλληλα, με την οικοδέσποινα της βραδιάς κα Γεωργία Παράσχου να δίνει νότες αισιοδοξίας & ευστροφίας η εκδήλωση κύλησε με μεγάλη επιτυχία.

Στην κατηγορία «ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» βραβεύθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κος Γεώργιος Τζιάλλας, ο Γ. Γ. του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κος Κωνσταντίνος Μίχαλος & ο Πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κος Παναγιώτης Τοκούζης για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο του Τουρισμού, της Αγροδιατροφής, της Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας.

Στην κατηγορία «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» βραβεύθηκαν ο τ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» ο Δρ. Νικόλαος Κατσαρός & η Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου μην «υπάρχοντας λόγια» να περιγράψουν το πολυετές Επιστημονικό έργο στο Κοινωνικό Σύνολο.

«ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» στον Chef που βρίσκεται 40 έτη στις κουζίνες του Προεδρικού Μεγάρου κος Αθανάσιος Σκούρας, αφού έχει ταξιδέψει γευστικά με τις γαστρονομικές του δημιουργίες, τους μεγαλύτερους ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Στη κατηγορία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» τιμήθηκαν:

Ο Αναπληρωτής Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας κος Περικλής Λύτρας, ο Πρόεδρος ΔΙΕΚ Ελλάδος κος ΓεώργιοςΔιαμαντόπουλος και η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου υπό την στέγη του Υπουργείου Τουρισμού ΧαραλαμπίαΚοβούση για την σημαντική προσφορά τους σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ζωής μας, αυτόν της Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη βράβευση ο τομέας «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ» όπου τιμήθηκε ο Υπεύθυνος Μάγειρας του Δημόσιου Νοσοκομείου Τζάνειο, κος Ιάκωβος Απέργης για την «ανατροπή» της νοσοκομειακής κουζίνας.

«ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ» Για το συγγραφικό της έργο στο τομέα της Ελληνικής Παραδοσιακής κουζίνας βραβείο έλαβε η Λαογράφος και Ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου.

«ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ «ΛΑΕΔ» Τέλος, για την πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη στα μαγειρεία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε ο Ταξίαρχος κος Γεώργιος Ρέλλιας.

Θερμές ευχαριστίες απέδωσαν όλοι οι επίσημοι δίνοντας συγχαρητήρια για την πρωτότυπη διοργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες Ελληνικές γαστρονομικές γεύσεις σε συνδυασμό με ποικίλα κρασιού –Οινοποιίο Αναγνώστου, Κτήμα Νικολού- έκλεισαν την βραδιά, παρουσία του Ελληνικού Συλλόγου «Ηγέχορος», να μας ταξιδεύει στις παραδόσεις του Μεσολογίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa