Πολιτική

Στήριξη Γεωργιάδη σε Μενδώνη: Την μισούν γιατί ξεκόλλησε το Ελληνικό, μην πέφτετε στην παγίδα

Την στήριξη του στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την χτυπούν διότι ξεκόλλησε την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό.

Την ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχαιολόγων, στην οποία απευθύνεται κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και την αποκαλούν persona non grata, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

«Για όσους δεν το γνωρίζετε μιλάμε για Σύλλογο της Άκρας Αριστεράς που έχει προσπαθήσει να σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας στη Χώρα και που μισούν την Υπουργό που ξεκόλλησε το Ελληνικό και μία σειρά άλλων επενδύσεων. Μην πέφτετε στην παγίδα», έγραψε, χαρακτηριστικά.

Πράγματι, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επιτίθεται στην κυρία Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά την επικρίνει και για όλες τις μεταρρυθμίσεις που έκανε στο υπουργείο Πολιτισμού το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρετει στην ανακοίνωση, χαρακτηριστικά, «Η Λ. Μενδώνη έχει πολλάκις συνδέσει το όνομά της με καταστροφικές για τον πολιτισμό επιλογές, όπως η μεθοδευμένη καταστροφή των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, οι απαράδεκτες επεμβάσεις στην Ακρόπολη και η προσπάθεια διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την αλλαγή νομικού καθεστώτος στα κρατικά μουσεία, ενώ είναι τοις πάσι γνωστές οι μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση κορυφαίων θεσμικών οργάνων του ΥΠΠΟΑ όπως του ΚΑΣ, με καταστροφικά για την πολιτιστική κληρονομιά αποτελέσματα…»

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa