Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Στήριξη στην καινοτομία η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην APIVITA (ΦΩΤΟ)

του Κωνσταντίνου Σιούμπουρα

Ως ένα «υπόδειγμα» ελληνικής επιχείρησης που πρεσβεύει ένα αειφόρο, εξωστρεφές, κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο επιχειρείν επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος την έδρα της APIVITA, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

 Ο προέδρος της εταιρείας φυτικών προϊόντων Νίκος Κουτσιανάς υποδέχθηκε τον ΠτΔ και τον ξενάγησε στις βιοκληματικές εγκαταστάσεις της εταιρείας φυτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, στο νέο Βιοκλιματικό Εργοστάσιο της APIVITA – του οποίου το κτίριο σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Στέλλα Παντελιά – αναφέρθηκε πως ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη ζωή της μέλισσας, η οποία όπως ακριβώς και η εταιρεία μας, έχει ανάγκη να ζει και να αναπτύσσεται σε περιβάλλον γόνιμο για την ανάπτυξη των μελισσών – εργαζομένων της.

Στον χώρο των Εργαστήριων Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας, ο κ. Γαρδίκης, η κα. Δραγάνη και η κα. Κούτουλα παρουσίασαν το πρωτοπόρο και καινοτόμο ερευνητικό έργο της APIVITA που αναπτύσσει φυσικά, ολιστικά και καινοτόμα προϊόντα, επενδύοντας στα Ερευνητικά της Προγράμματα, συνεργαζόμενη με 74 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε 24 χώρες με συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη της APIVITA, η Δρ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, μίλησε για τη μεγάλη σημασία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής φύσης. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντική συνεισφορά της APIVITA για τη δημιουργία Βοτανικών Κήπων του Ιπποκράτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

​Τέλος, ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης μίλησε για τον πολύτιμο κόσμο της μέλισσας και τη συνεισφορά της όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και ως παραδείγματος κοινωνικής συνέργειας και προσφοράς.

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην APIVITA αποτελεί ουσιαστική όσο και συμβολική στιγμή για το ελληνικό επιχειρείν,καθώς ο ΠτΔ, δεν επισκέπτεται συχνά επιχειρήσεις.

Θυμίζουμε πως η Apivita το τελευταίο τρίμηνο έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς «ισχυρούς» επισκέπτες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να την επισκέπτεται στις 4 Σεπτεμβρίου και τον κ. Κουτσιανά να τον υποδέχεται με την φράση: «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα». Ενώ στις 14 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ξεναγήθηκαν 23 Πρεσβευτές ξένων χωρών. 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa