Κόσμος

«Stop, ΕΕ»: Ένα γιγαντιαίο αντι-μεταναστευτικό μήνυμα στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα έργο μεγάλης κλίμακας που στοχεύει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την κρίση των μεταναστών, δημιουργήθηκε σε χωράφι σιταριού στην επαρχία της Βερόνα στην Ιταλία.
Οι εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος το Σάββατο 22 Ιουλίου, κοντά στο χωριό Κασταγκνάρο δείχνουν μια βάρκα με την λέξη «Αφρική» μπροστά από την οποία υπάρχει μια κάθετη γραμμή και η φράση «Stop, ΕΕ». Η σύνθεση περιλαμβάνει επίσης τη φράση «Ius Soli No» κάτω από το πλοίο, η οποία αναφέρεται στην πρόταση νόμου με τον οποίο θα χορηγείται η ιταλική υπηκοότητα στη δεύτερη γενιά μεταναστών, που έχουν γεννηθεί στη χώρα.

Η σύνθεση δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Ντάριο Γκαμπαρίν με τη χρήση ενός τρακτέρ.  «Το πρόβλημα των μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική επηρεάζει την Ευρώπη και δεν ψάχνει για λύσεις μόνον η Ιταλία», δήλωσε ο καλλιτέχνης εφημερίδα «L’Arena».

Ο Γκαμπαρίν είναι γνωστό για την πολιτική βάση των έργων του. Ο καλλιτέχνης είχε απασχολήσει και πάλι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν στις αρχές του μήνα είχε φτιάξει ένα γιγαντιαίο πορτρέτο του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER