Πολιτική

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Σταϊκούρας
Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τις αποτυχίες της κυβέρνησης, και εξέφρασε, η Τρίτη αξιολόγηση να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως  «η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει»  Ωστόσο σημειώνει ότι «ο στόχος, με βάση τις καλοκαιρινές γραπτές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ήταν για το τέλος Οκτωβρίου».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ΔΝΤ ότι «δεν περιμένει νέα μέτρα» ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η μη λήψη νέων μέτρων διευκολύνεται από την επίτευξη υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της οικονομίας, Κάτι που μέχρι σήμερα η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να επιτύχει».

Σχολιάζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για «έξοδο από τα μνημόνια το 2018», ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι «θα προσπαθήσει, σε επίπεδο επικοινωνίας, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Το πολιτικό κεφάλαιο “κ. Τσίπρας” στην πολιτική συνείδηση των πολιτών -και αυτό έχει τη μεγάλη σημασία για πολιτικό- είναι σε πτωτική και μη αναστρέψιμη πορεία. Είναι σε αποδρομή», τονίζει ακόμη ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στις «ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες» η ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει, ότι «η εσωτερική στάση πληρωμών γεννά νέες οφειλές», ενώ για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού ΔΝΤ» δηλώνει ότι «η Ελλάδα, σε αυτές τις διεργασίες, πρέπει να είναι ισχυρά παρούσα».

Αναφερόμενος στη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ο κ. Σταϊκούρας εύχεται «η επίσκεψη αυτή να έχει ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα χαρακτήριζε ιδεολογικά σήμερα τη ΝΔ «φιλελεύθερη» ή «συντηρητική» μετά και την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την «ταυτότητα φύλου», ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει την άποψη ότι «η ΝΔ είναι, εκ κατασκευής, κοινωνικά φιλελεύθερη, ριζοσπαστική και ουσία προοδευτική».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa