Πολιτική

Σταϊκούρας: Μη ρεαλιστικοί οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού

Για «ευσεβείς πόθους» της κυβέρνησης μίλησε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του νέου προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,7% το 2017.

Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας μη ρεαλιστικό τον στόχο για ανάπτυξη.

Παράλληλα σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ είπε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις επιδόσεις του τρίτου τριμήνου και αποκρύπτει το γεγονός ότι ως απόλυτος αριθμός, συγκρίνεται με τη χειρότερη επίδοση της χώρας (γ’ τρίμηνο του 2015) από το 1999. « Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον «1ο όροφο», την έριξε στο «υπόγειο» και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει τουλάχιστον στο «ισόγειο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος  στην πρόβλεψη για αύξηση των επενδύσεων, εκτίμησε ότι η ιδιωτική οικονομία θα συνεχίσει να «στραγγαλίζεται» από την υπερφορολόγηση που αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, τη «στάση πληρωμών» και την έλλειψη ρευστότητας, ενώ και η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών προσκρούει στην αναβλητικότητα και στις ιδεοληπτικές εμμονές των κυβερνώντων.

«Η πρόβλεψη της κυβέρνησης αποτελεί “ευσεβή πόθο” της. Ακόμη, όμως, και αν αποδεχθούμε τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η απώλεια πλούτου σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι 26 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa