Πολιτική

Στα δικαστήρια Καμίνης – Μίχαλος για ένα ακίνητο

Η χρήση του ιστορικού ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8 στο κέντρο της Αθήνας, είναι το μήλο της έριδος στην Κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Το κτίριο έχει ανακαινιστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ με την υποχρέωση να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί Κέντρο-«Εκκολαπτήριο Επιχειρηματικότητας». Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει αυθαιρεσίες και προκλητικότητα από την διοίκηση του ΕΒΕΑ για το κτίριο που έχει ανακαινιστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ.

«Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος, εκπροσωπεί έναν θεσμό χιλιάδων επαγγελματιών και έχει υποχρέωση να τιμήσει την υπογραφή του στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον δήμο Αθηναίων, που με σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ επισκεύασε το κτίριο, που επί μία 20ετία ρήμαζε» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ.  Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΒΕΑ προκαλεί προβληματισμούς.

«Ακόμη και αν είχε ενστάσεις, ο κ. Μίχαλος θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας, καθώς ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, και να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, αντί να πάει το πρωί και να αλλάξει κλειδαριές και να προκαλεί με ομάδα σεκιουριτάδων» δήλωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας «ο δήμος Αθηναίων το πήρε, το έφτιαξε, υπογράφοντας εξ αρχής προγραμματική με το ΕΒΕΑ, το υπουργείο Πολιτισμού και την περιφέρεια Αττικής», προσθέτοντας ότι «στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΒΕΑ ώστε να εγκριθεί η προγραμματική συμφωνία».

Τι υποστηρίζει το ΕΒΕΑ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος απαντώντας στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προκειμένου να μην εκληφθεί η σιωπή μας στα ψεύδη και στην παράτυπη συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων ως αδυναμία, το ΕΒΕΑ γνωστοποιεί ότι ήδη έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό του κτίριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσει σύμφωνα με την από 11.12.2013 προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ του Δήμου και του Επιμελητηρίου.

Επειδή όμως ο Δήμος Αθηναίων δεν τήρησε την προγραμματική αυτή σύμβαση και κατέλαβε εν αγνοία μας το ιστορικό κτίριο ιδιοκτησίας μας, τοποθετώντας στο εσωτερικό του γραφεία και εξοπλισμό εν κρυπτώ, εγκαίρως και πάλι τον ενημερώσαμε, με την αποστολή εξωδίκου, ότι θα προβούμε στην ανάληψη της χρήσης του ακινήτου μας.

Αυτό και μόνο πράξαμε, παρουσία δικαστικού επιμελητή και του νομικού μας συμβούλου. Η συνέχεια, βεβαίως, θα δοθεί στη δικαιοσύνη, καθώς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε τη χρήση ενός κτιρίου που καταγράφει την ιστορία της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία εκτός από Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτίδα) Επιχειρηματικότητας, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa