Κόσμος

Στα χέρια των Σαουδαράβων Παλαιστίνιος δισεκατομμυριούχος-Γιατί τον ανακρίνουν

O Παλαιστίνιος δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιορδανίας, της Arab Bank, Σαμπίχ αλ-Μάσρι, συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία όταν μετέβη στο Ριάντ για να προεδρεύσει σε συσκέψεις των εταιρειών που του ανήκουν.

Στον Μάσρι φέρεται πως είχε δοθεί προειδοποίηση να μην ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία έπειτα από τις μαζικές συλλήψεις τον περασμένο μήνα Σαουδαράβων γαλαζοαίματων, υπουργών και επιχειρηματιών στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης κατά της ελίτ στη σύγχρονη ιστορία του βασιλείου.

Ο Μάσρι, ο οποίος προέρχεται από επιφανή οικογένεια εμπόρων της Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έκανε την περιουσία του συνεργαζόμενος με Σαουδάραβες με μεγάλη επιρροή.

Η επιχείρηση ήταν υπηρεσίες τροφοδοσίας στους στρατιώτες στη διάρκεια της υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του Κουβέιτ από το Ιράκ το 1991, στον Πόλεμο του Κόλπου.

Ο Μάσρι εξελέγη πρόεδρος της Arab Bank το 2012 μετά την παραίτηση του Αμπντέλ Χαμίντ Σομάν, η οικογένεια του οποίου ίδρυσε την τράπεζα στην Ιερουσαλήμ το 1930.

Είναι επίσης ο βασικός επενδυτής στα Παλαιστινιακή Εδάφη με μεγάλο μερίδιο στην Paltel, στη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Δυτική Όχθη.

Η οικογένεια του Μάσρι συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων παλαιστινιακών οικογενειών με πλειοψηφικά πακέτα σε κτηματομεσιτικές εταιρείες, ξενοδοχεία και εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ιδρύθηκαν στα Εδάφη μετά τις Συμφωνίες του Όσλο το 1993.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa