Πολιτική

Στεφανής για μεταναστευτικό: Τα μέτρα είναι σκληρότερα, είναι αυστηρά

«Η χώρα αλλάζει σελίδα στη διαχείριση του προσφυγικού», υποστήριξε ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

«Τα μέτρα ειναι σκληρότερα, είναι αυστηρά γιατί θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα: ότι νοιαζομαστε για τους μετανάστες αλλά και για τους πολίτες της πατρίδας μας» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Στεφανής.

«Επιθυμούμε να μπει τάξη. Η προσφυγική κρίση είναι σημαντική και οφείλουμε να τη διαχειριστούμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, τα νέα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου θα υλοποιούν δύο δράσεις: την ταυτοποίηση του μετανάστη  και την διαδικασία αίτησης του ασύλου.

Ο κ. Στεφανής εξέφρασε την εκτίμηση πως το νέο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2020 ενώ στα υπόλοιπα νησία οι νέες δομές θα μπορούν να φιλοξενούν μετανάστες έως τον Ιούλιο του 2020.

«Κάνουμε πράγματα τα οποία, κατά τη δική μας εκτίμηση και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, θα λειτουργήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση ψηφίσαμε τον νέο νόμο για το άσυλο, ενώ θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις» δήλωσε ο κ. Στεφανής.

Ο υφυπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο νέο ενιαίο φορέας φύλαξης των συνόρων, ο οποίος δημιουργείται, όπως είπε «ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέσο». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο νέος φορέας θα εντοπίζει τις κινήσεις προσφυγικών ροών στα παράλια. Εν συνεχεία, θα ειδοποιείται η Φρόντεξ και μετά θα επεμβαίνουν οι ελληνικές αρχές.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa