Πολιτική

Στην Αθήνα ο Σταϊνμάιερ – Δείτε το πρόγραμμά του

Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας μαζί με την σύζυγό του Έλκε Μπουντενμπέντε. Το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της χώρας, καθώς επίσης και επισκέψεις σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους. Τέλος θα καταλήξει στην Μεσσηνία όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμά του θα είναι το εξής:

Την Πέμπτη στις 10:00, θα γίνει η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στην συνέχεια στις 10:20 θα ακολουθήσει επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο.

Εν συνεχεία, είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα τελειώσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή ο κύριος Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μαζί με τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο θα μεταβούν στην Μεσσηνία. Εκεί θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη στις 11:00.

Στην συνέχεια θα μεταβεί στις 13:00 στο παλαιό δημαρχείο Καλαμάτας όπου και θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης.

Στις 15:45 ο κ. Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μαζί με την αντιπροσωπεία του αναμένεται να ταξιδέψει για το Βερολίνο.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa