Κοινωνία

Στην δικαιοσύνη οι 9 Κούρδοι που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται σήμερα οι εννιά Κούρδοι που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (28/11) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Επίσης, υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές για την μεταφορά οπλισμού με φουσκωτό τον Ιούλιο του 2013.

Στην κατοχή τους εκτός από τα υλικά παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκαν και δύο όπλα.

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι από τους 9 φέρονται να συνδέονται με το κουρδικό Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως DHKP-C.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε πως «σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου. Μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa