Κορωνοϊός

Στην Ελλάδα έφτασε ποσότητα «μαμούθ» χλωροκίνης από την Ινδία

Κατέφθασε στην Ελλάδα μια τεράστια ποσότητα πέντε τόνων χλωροκίνης από την Ινδία μετά από παραγγελία της Ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δημιουργηθεί απόθεμα σε περίπτωση που χρειαστεί το φάρμακο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η χλωροκίνη έχει σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να θεραπεύσει τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το protothema.gr η ποσότητα έχει ξεκινήσει να διαμοιράζεται ήδη στις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να παρασκευάσουν σκευάσματα τα οποία θα μπορούν να δοθούν στους ασθενείς του κορωνοϊού.

Για την συγκεκριμένη αγορά ο κ. Τσιόδρας είχε πει στην αρχή της εβδομάδας ότι «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Η χλωροκίνη είναι η καλύτερη ελπίδα της ανθρωπότητας απέναντι στον κορωνοϊό μέχρι στιγμής γιατί έχει δείξει ότι μπορεί να τον αντιμετωπίσει μετά από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτή δραστικότητά της είναι ακόμα υπό διερεύνηση και σε 2 εβδομάδες πάνω κάτω θα έχουμε επίσημα αποτελέσματα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa