Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο – Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη

Στην Ελλάδα έρχεται ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ξεκινά την επίσκεψή του από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ επέλεξε να ξεκινήσει από τη συμπρωτεύουσα διότι το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή αυξάνεται σταθερά. Παράλληλα αναμένεται ότι θα δώσει έμφαση στη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης και των έργων ενεργειακής υποδομής που υλοποιούνται στη χώρα μας, ενώ θα υπογράψει και διμερή συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα.

Όπως έχει γίνει γνωστό αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια όπου θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επόμενος σταθμός του κ. Πομπέο θα είναι η Κρήτη όπου θα φιλοξενηθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην προσωπική του οικεία. Την Τρίτη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Μετά το πέρας της επίσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:00 ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa