Πολιτική

Στη Βουλή δικογραφία για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ – Στο «στόχαστρο» ο Παπανδρέου

Με τον άλλοτε πολιτικό του προϊστάμενο στο υπουργείο Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου τα βάζει ο Νίκος Κοτζιάς για τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μετά από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών στις 25 Μαΐου 2016 σχηματίστηκε δικογραφία για αξιόποινες πράξεις, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εξωτερικών μπαίνει εκτός από τον τότε υπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος για αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο υπουργείο Εξωτερικών:

-Απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και συναυτουργία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα υπό την επιβαρυντική περίσταση της νομοθεσίας περί καταχραστών του δημοσίου εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε άλλος και η ζημία που προξενήθηκε στο δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

-Ηθική αυτουργία κατά συρροή και εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά στην χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1.258.612,77 ευρώ δύο νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα α) της ΜΚΟ με την επωνυμία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΝΑ» και β) της Ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΩΡΩΝ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ» και άλλων φορέων «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», «ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΝΑ», «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ» συνολικού ύψους 6.328.153,86 ευρώ.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 85: «Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο»)για την πρόταση άσκησης δίωξης πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα που θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 30 υπογραφές.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa