Κόσμος Παράξενα

Στη Νιγηρία παραγγέλνουν πίτσες από την Αγγλία και τις παραλαμβάνουν αεροπορικώς!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Καταναλωτές στη Νιγηρία αξιοποιούν την British Airways για να παραλαμβάνουν πίτσες που παραγγέλνουν από την Αγγλία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Αούντου Όγκμπε, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για αυτό το φαινόμενο.

Υπολογίζεται ότι οι πίτσες διανύουν μια απόσταση 4.000 μιλίων μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. «Χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να φέρνουν πίτσες από το Λονδίνο» τόνισε εκνευρισμένος ο Όγκμπε, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εισαγωγές αγαθών της χώρας που υπερβαίνει τις εξαγωγές.

«Αγοράζουν στο Λονδίνο, τις πάνε στην British Airways το πρωί και τις παίρνουν από το αεροδρόμιο», είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση και πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα για να μειώσουμε κάποια από αυτά τα πράγματα».

Η Νιγηρία, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας, έχει μετατραπεί σε κράτος εισαγωγών. «Οι οδοντογλυφίδες μας κοστίζουν κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια δολάρια και η ντομάτα 400 εκατομμύρια δολάρια», επισήμανε.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa