Κοινωνία

Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ κύκλωμα που ετοίμαζε να πνίξει στη «μπόμπα» την Εστίαση μετά το lockdown

Στη «φάκα της ΕΛΑΣ έπεσε κύκλωμα επιτήδειων οι οποίοι ήταν έτοιμοι να γεμίσουν την αγορά της Εστίασης με ποτά «μπόμπες». Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία η προμήθεια των καταστημάτων δεν θα ήταν μόνο σε μπαρ και σε καφέ αλλά και μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Ο «ΡΟΜΑ» και ο «ΦΕΝΤΙΑ», ήταν τα κυρίαρχα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ανέφερε η αρχική πληροφορία που είχε φθάσει στους αστυνομικούς εδώ και πολύ καιρό και ήταν έτοιμοι να γεμίσουν με νοθευμένα ποτά την αγορά. Εκμεταλλευόμενοι την «χασούρα» των καταστηματαρχών θα επιχειρούσαν να τους νοθευμένα ποτά.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας συνέλαβαν 8 άτομα από Ουκρανία, Αμπχαζία, Καζακστάν και Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται ακόμη 10 άτομα. Η πληροφορία του «εσωτερικού πληροφοριοδότη» ανέφερε πως οι δύο «επικεφαλής» διέμεναν στην Καλλιθέα και είχαν αποθήκη που έκρυβαν τα λαθραία ποτά στη Νίκαια. Το κύκλωμα εισήγαγε παράνομα μεγάλες ποσότητες λαθραίων ποτών, κυρίως βότκα, ουίσκι, τζιν, λικέρ και ρούμι, από το εξωτερικό, τα οποία στη συνέχεια διαμοιράζουν σε καταστήματα.

Σε σημειώσεις τους κυκλώματος που βρήκε η αστυνομία, φαινόταν πως τους τελευταίους 10 μήνες είχε πουλήσει 132.416 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, με τους διαφυγόντες δασμούς και τέλη να ξεπερνούν το 1.300.000 ευρώ.

Ο «ΦΕΝΤΙΑ» παρέδιδε καθημερινά σε διάφορους πελάτες, μέσα σε μπλε σακούλες, χρησιμοποιώντας ένα μπλε αυτοκίνητο. Τα λαθραία ποτά αποθηκεύονταν προσωρινά σε χώρο μεταφορικής εταιρείας στο Βοτανικό. Ο «Γιώργος», εργαζόμενος της συγκεκριμένης εταιρείας ειδοποιούσε τους «διανομείς» για την παραλαβή των λαθραίων ποτών και τη μεταφορά τους στους τελικούς παραλήπτες.

Για την μεταφορά των ποτών από την Βουλγαρία είχε εξασφαλιστεί η συνεργασία με δύο αδέρφια, διαχειριστές της μεταφορικής εταιρείας, που τα έφερναν στην Ελλάδα με εικονικά παραστατικά. Τα χρήματα της εγκληματικής οργάνωσης διακινούνταν ανάμεσα στα μέλη της, όχι μέσω τραπεζικού συστήματος, αλλά με εταιρείες ταχυμεταφορών. Οι διακινούμενες ποσότητες φιαλών έμπαιναν σε χαρτοκιβώτια τα οποία τοποθετούνταν σε παλέτες οι οποίες συσκευάζονταν επιμελώς με μαύρη αδιάβροχη μεμβράνη για να μην διακρίνεται το περιεχόμενο τους.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11.725 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών, τουλάχιστον 10.026 αυτοκόλλητες ετικέτες, 34.490 ευρώ και εργαλείο -πιστόλι θερμού αέρα, μεγάλο αριθμό από ξύστρες, κοπίδια, κόλλες, σφουγγάρια, και δύο φορτηγά.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa