Επιχειρήσεις Οικονομία

Στις ΑΠΕ και στα φωτοβολταϊκά κάνει άνοιγμα ο Μυτιληναίος

Μεγάλο άνοιγμα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κάνει η Μυτιληναίος, χρησιμοποιώντας ως «πολιορκητικό κριό» την κατά 50% θυγατρική της MΕΤΚΑ ΕGN.

Η Μυτιληναίος θα απορροφήσει πλήρως την METKA EGN, η οποία έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργασίας με την ΤΟΤΑL και EREΝ, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός δικού της χαρτοφυλακίου με έργα ΑΠΕ. Ο πυρήνας του project αφορά την ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών, τα οποία στη συνέχεια η METKA ΕGN θα πουλά στο εξωτερικό.

Τον νέο προσανατολισμό του ομίλου, ανέλυσε χθες ο επικεφαλής της εισηγμένης Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε παρουσίαση προς τους Έλληνες θεσμικούς. Ερωτηθείς αν εταιρεία θα καταβάλει προσφορά στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για τη πώληση των λιγνιτικών της μονάδων Μελίτη και Μεγαλόπολη, απάντησε πως «η τιμή των ρύπων θα φτάσει τα 25-30 ευρώ τον τόνο τους επόμενους μήνες».

Επιπρόσθετα ο όμιλος θα προχωρήσει σε ανάπτυξη έργων πρώτη γραμμής στον κλάδο του EPC με τα ηλιακά και τα υβριδικά έργα, ενώ από το 2020 θα αρχίσει την κατασκευή νέων δικών της μεγάλων έργων σε επιλεγμένα έργα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ