Κοινωνία

Στις φλόγες για τρίτη μέρα η Ζάκυνθος (ΦΩΤΟ)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και σήμερα στη Ζάκυνθο προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε 24 ώρες ξέσπασαν 53 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι του χωριού Αγαλά στην Ζάκυνθο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κοιλιωμένο βρίσκεται έξω απο το χωριό. Εκεί βρίσκονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες δίνουν μάχη με τις τεράστιες φλόγες που δυναμώνουν συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ).

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στα σπίτια τους.

Ανεξέγκτες μαίνονται άλλωστε και οι δύο πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις Βολίμες Ζακύνθου χωρίς να κινδυνεύουν ωστόσο, κατοικίες.

Στο νησί επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 30 άτομο πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Από την άλλη μεριά υπό μερικό έλεγχοι τέθηκε το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά στα Καμένα Βούρλα, όπως και στα Τζουμέρκα που αντιμετωπίστηκε άμεσα. Υπό μερικό έλεγχο είναι επίσης οι δύο εστίες που προκλήθηκαν στα Φιλιατιά από τα πύρινα μέτωπα της Αλβανίας. Τα δύο καναντέρ που επιχειρούσαν επί αλβανικού εδάφους αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από δύο PZL από Κέρκυρα, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)

Πηγή φωτό: imerazante.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa