Πολιτική

Στις 3 ξεκινά η πορεία του Πολυτεχνείου – Δρακόντια τα μέτρα ασφαλείας

Πολυτεχνείο

Με την καθιερωμένη μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται στις 15:00 το μεσημέρι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας.

Στην Αθήνα από το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου είναι ανοιχτές για το κοινό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Οι εκδηλώσεις ωστόσο δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή από κόσμο, όπως τις προηγούμενες χρονιές, λόγω και της κατάληψης του κτηρίου Γκίνη από αντεξουσιαστές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λόγω και της κατάληψης στους κύκλους των διοργανωτών επικρατεί προβληματισμός και για πρώτη φορά δεν έχει συσταθεί ομάδα περιφρούρησης για να επιβλέπει τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Εκτός από τα εργατικά σωματεία και τις ομοσπονδίες στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου έχουν αφήσει η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ χθες στεφάνι κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ώρα κόσμος καταφθάνει στο Πολυτεχνείο αφήνοντας ένα γαρύφαλλο στα κάγκελα τα οποία έπεσαν από το τανκς πριν από 43 χρόνια.

Στο μεταξύ, τεταμένη είναι από νωρίς η κατάσταση στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν στο μνημείο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνική Σχολή.

Άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εμπόδισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με σπρωξίματα και αψιμαχίες.

Επίσης έχει γίνει γνωστό πως στην Αθήνα βρίσκονται στο πόδι πάνω από 6.000 αστυνομικοί.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa