Κόσμος

Στοιχήματα για το … TrumpExit

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει πλέον περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, πριν από το τέλος της θητείας του, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα, υποστηρίζουν οι bookmakers στη Βρετανία.

Η Betfair δήλωσε ότι οι παίκτες είχαν στοιχηματίσει πάνω από 5.000 στερλίνες σε μια πρόωρη αποχώρηση του Τραμπ, τις ώρες που ακολούθησαν την είδηση ότι είχε ζητήσει από τον απολυθέντα διευθυντή του FBI, Τζέημς Κόμεϊ να κλείσει την έρευνα σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάϊκλ Φλιν και της Ρωσίας.

Οι ανησυχίες ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις της ατζέντας του Τραμπ θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν και ίσως να αντιμετωπίσει ακόμη και την απειλή της μομφής, έχει χτυπήσει έντονα το δολάριο αυτή την εβδομάδα.

Στις αγορές στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πιθανότητες ο Τραμπ να μην ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του έχουν αυξηθεί στο 55%, ενώ οι πιθανότητες να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο ακόμη και φέτος αγγίζουν το 27%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Betfair.
Η Ladbrokes ανακοίνωσε πως τα στοιχήματα σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου και του πρόωρου τέλους της θητείας του, έχουν αγγίξει τις 50.000 στερλίνες.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, δύσκολα περνάει πλέον μία ήμερα χωρίς σκάνδαλο που να μη σχετίζεται με τον Τραμπ, και οι παίκτες εμφανίζονται ολοένα και πιο πεπεισμένοι ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αγορά πολιτικών στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με εκατομμύρια να ποντάρονται πέρυσι σχετικά με το Brexit αλλά και την εκλογή του Τραμπ, που ήταν και το πιο «στοιχηματισμένο» πολιτικό γεγονός ιστορικά, ενώ σημαντικά ποσά στοιχηματίστηκαν και για τις γαλλικές εκλογές.

 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER