Slider Κοινωνία

Στον ανακριτή τα δύο μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας! Νέα στοιχεία για τον καταζητούμενο τρομοκράτη! Ποιος είναι ο «πυροτεχνουργός»

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογούνται σήμερα τα  δύο μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»  που βρίσκονται αντιμέτωποι με «βαριές» κατηγορίες: τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ένας εκ των κατηγορούμενων ανέφερε στην αστυνομία πως κατηγορείται για πράξεις που δεν έχει διαπράξει. Για τους δύο κατηγορούμενους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ τον περασμένο μήνα στον Χολαργό, ληστεία η οποία ουσιαστικά οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη τους.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός κατασκευαστής βομβών, ο προμηθευτής των εκρηκτικών υλών και φυσικά ο 46χρονος τραυματίας – καταζητούμενος είναι τα πρόσωπα που ψάχνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να κλείσουν το φάκελο «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός στη γιάφκα του Χολαργού, μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών, δείχνει ότι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αναβαθμίστηκε και πιθανότατα είτε απέκτησε ειδικό κατασκευαστή βομβών είτε ανέπτυξε επαφές με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών  που έχει πραγματοποιήσει πολλά χτυπήματα με βόμβες μεγάλης ισχύος. Το «μαϊμού» ασθενοφόρο βόμβα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί από τους τρεις κατηγορουμένους και έτσι ψάχνουν για προσθήκη του πυροτεχνουργού στην οργάνωση προκειμένου να αναβαθμίσουν την δράση τους.

Παράλληλα, όπως συνηθίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις, τον εκτελεστικό βραχίονα συνοδεύει μια υποστηρικτική ομάδα έτοιμη να επέμβει αν κάτι πάει στραβά.

Οι αναλυτές της Αστυνομίας εκτιμούν πως τουλάχιστον δυο είναι τα μέλη που αποτελούσαν τον υποστηρικτικό βραχίονα όμως δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτούς. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εντοπισμό του 46χρονου φυγά, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έχει καταφύγει σε κάποια κατάληψη στα Εξάρχεια χωρίς φυσικά να αποκλείουν ένα δεύτερο σενάριο που λέει ότι ο καταζητούμενος εδώ και μια εβδομάδα να έχει βρει καταφύγιο στην επαρχία προκειμένου να αναρρώσει από τον βαρύτατο τραυματισμό στο αριστερό του γόνατο.

Ο τραυματισμός στο αριστερό γόνατο εκτιμούν πως είναι ιδιαίτερα σοβαρός και ο φυγάς χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς μπορεί να κινδυνεύει και η ζωή του. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των τριών κατηγορουμένων ίσως δώσει κάποια στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι αρχές γνωρίζουν με λεπτομέρειες και τη δράση του, αλλά και τις κινήσεις του καταζητούμενου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είχε συλληφθεί για κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου και κατηγορήθηκε για τον νόμο περί όπλων και εκρηκτικών. Βάσει αυτού του νόμου, ο ανακριτής αποφάσισε να εμφανίζεται κάθε πρώτη του μήνα στο Αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Στις 21 Οκτωβρίου ο καταζητούμενος τραυματίστηκε στη διάρκεια της ένοπλης ληστείας στον Χολαργό σε πρακτορείο. Οι αστυνομικοί επειδή τον είχαν στους υπόπτους, άμεσα ταυτοποίησαν το αίμα από στοιχεία τα οποία είχαν γενετικό υλικό από τις συλλήψεις του.

Τότε η Αστυνομία άρχισε να τον αναζητά στο σπίτι του, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσει. Ο καταζητούμενος έπρεπε να παρουσιαστεί στο ΑΤ Εξαρχείων την 1η Νοεμβρίου, εκεί στήθηκε μία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η οποία τον περίμενε για να τον συλλάβει. Όμως ο ίδιος το είχε αντιληφθεί και δεν εμφανίστηκε στο Τμήμα.

Την προηγούμενη φορά που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να ήταν το 2013 μέσα σε μία καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε η υπηρεσία συνέλαβε δύο άτομα τα οποία κατηγόρησε για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς και σε ένοπλες ληστείες στην επαρχία.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa