Αθλητικά

Στο αρχείο τα «στημένα» του «Κοριόπολις»; Τι πρότεινε η εισαγγελέας

«Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες, με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μάρτυρες, κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει» υποστήριξε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αγόρευσή της στη δίκη των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων,  το αποκαλούμενο σκάνδαλο «Κοριόπολις».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων για τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης σε βάρος των κατηγορουμένων ενώ για τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, επισήμανε ότι ήταν χειραγωγημένοι επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.
Η εισαγγελέας επικαλέστηκε τόσο τις τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο όσο και την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τη λίστα για τους «ύποπτους» αγώνες.
«Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα» τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες για αυτό.
Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa