Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Στο λιμάνι της Καλύμνου τουρκικό πολεμικό πλοίο – Τουρκικά drones πάνω από την Ψέριμο

Δεν έχουν τέλος οι Τουρκικές προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου με τελευταία περίπτωση, την προσέγγιση σε μικρή απόσταση του λιμένα της Καλύμνου, από το Τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι».

Το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το newpost.gr, το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει από την νησίδα «Νερά» στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι.

Μάρτυρες της παρουσίας του τουρκικού πλοίου, οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζοντας στο πλοίο, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ. Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνικών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι πέραν των γνωστών μεθόδων παραβίασης, ρίχνουν στο παιχνίδι και τις δυνατότητες που τους δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drone έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα Ίμια.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa