Κοινωνία

Στο μένος της κακοκαιρίας κεντρική και βόρεια Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετώπισε η Θεσσαλία και οι Σποράδες, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην Σκιάθο πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από την δυνατή νεροποντή που έπεφτε ακατάπαυστα τα τελευταία 24ωρα.

Όμοια η κατάσταση και στην Σκόπελο, αλλά και σε περιοχές του Πηλίου, που υπέστησαν αρκετές ζημιές.

Και στην υπόλοιπη Θεσσαλία τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Πηνειός και Πάμισος υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μεγάλα Καλύβια – Μαγούλα και Κλοκοτός – Κόδρα.

Τεράστια ήταν τα προβλήματα και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια. Στην Ερέτρεια, δρόμοι άνοιξαν στα δύο, καθώς το οδόστρωμα υποχώρησε σε πολλά σημεία.

Η νεροποντή πλημμύρισε το Νεοχώρι στην περιοχή του Αλιβερίου

Στην Ξάνθη, από την ισχυρή βροχή και τους θυελλώδεις ανέμους, ξηλώθηκαν σκεπές σε σπίτια, ενώ αρκετά δέντρα έπεσαν, με την πυροσβεστική να δέχεται πάνω από 30 κλήσεις. Ζημιές προκλήθηκαν και σε τοίχο κατοικίας στην περιοχή της Κυψέλης, το νεκροταφείο, αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Η κακοκαιρία έπληξε ωστόσο και το Άγιον Όρος. Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε υπερχείληση σε ποτάμια, με την κακοκαιρία να επηρεάζει την περιοχή εδώ και δύο ημέρες.


Στην Μικρωκόμη Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, κινδύνεψαν, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στην Χαλκιδική και τον Δήμο Σιθωνίας έχουν σημειωθεί αρκετές πλημμύρες, ενώ βράχοι αποκολλήθηκαν από τα πρανή του δρόμου που οδηγεί από το Πλατανίτσι στην Σάρτη λόγω της βροχής.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa