Πολιτική

Στο Μαξίμου εν μέσω τουρκικών «τσαμπουκάδων» ο Αναστασιάδης! «Σόου» Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο!

Εν μέσω τουρκικού «κρεσέντο» για συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφθηκε τη Δευτέρα την Αμμόχωστο.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών  που πραγματοποίησε διήμερη  επίσκεψη στα κατεχόμενα, πήγε στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου, όπου τον ξενάγησαν ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Τσαβούσογλου ενημερώθηκε για τις ενέργειες των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ μαζί του στην Αμμόχωστο πήγε και ο Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία, Αλί Μουράτ Μπασκερί.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά, τις τελευταίες εβδομάδες, που Τούρκος υπουργός επισκέπτεται την Αμμόχωστο. Είχε προηγηθεί ο Χουλουσί Ακάρ, στις αρχές Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο, χωρίς την ανάμειξη της Λευκωσίας.

Εκτός όμως από τις κινήσεις ο Τσαβούσογλου προχώρησε και σε προκλητικές δηλώσεις

«Με τις μονομερείς της ενέργειες», είπε, «η ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να διαμοιραστεί τους φυσικούς πόρους και όπως οι Ελληνοκύπριοι έκαναν το 2011 και το 2012, απέρριψαν χωρίς δισταγμό και πάλι την πρόταση που τους υποβλήθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά στις 13 Ιουλίου». «Ωστόσο αυτή η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι, το συζητάμε αυτό και με την διεθνή κοινότητα», σημείωσε. Ανέφερε δε ότι αυτή η πρόταση «πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτή πριν να είναι αργά».

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa