Πολιτική

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα τα κονδύλια για τους πρόσφυγες! Τι απαντά ο Βίτσας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους μάρτυρες που κλήθηκαν για να καταθέσουν είναι και ο κ Ηλιόπουλος, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, η αφορμή ήταν οι καταγγελίες του κ. Ηλιόπουλου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που ούτε λίγο ούτε πολύ, μίλησε για ενδείξεις εκτεταμένων φαινομένων κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από το κράτος, όσο και από άλλους φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα του προσφυγικού.

Η παραγγελία έχει φτάσει ήδη στο γραφείο της επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων κ. Μαριάννα Ψαρουδάκη, για να ξεκινήσει την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο οι συγκεκριμένες καταγγελίες ευσταθούν.

Ο κ. Ηλιόπουλος είχε αποπεμφθεί από τα καθήκοντά του από τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, καθώς δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας είχε δηλώσει πως όλα όσα είχε αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στην συνέντευξή του ήταν ψευδή και πως θα κινηθούν σε βάρος του όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικός Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκάνδαλα σχετικά με την σίτιση, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «όλες οι σχετικές συμβάσεις, τις οποίες κάνει συνήθως ο στρατός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αναρτημένες».

Όπως είπε, τις πρώτες συμβάσεις, όταν είχε γίνει ερώτηση στην Βουλή, τις είχε καταθέσει, ήταν περίπου τρεις τόμοι και συγχρόνως είπε «έχω δώσει σε όλες τις δυνάμεις και στην δημοσιότητα, τα χρήματα που έχουν δώσει οι επιτροπές της Κομισιόν και για ποια δράση τις έχουν δώσει».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείων, είτε σε ατομικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και υπογράμμισε ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος αφορά όλα τα κονδύλια και όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με τον γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν παραιτήθηκε, έδωσε μια συνέντευξη, αφού του είχα ήδη ανακοινώσει ότι θέλω να λυθεί η συνεργασία μας και να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο που θα λυθεί».

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa