Πολιτική

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης – Συναντήθηκε με τον διάδοχο του Ντάισελμπλουμ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες Κυριακή στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον 48χρονο φιλοευρωπαϊστή υπουργό οικονομικών του Εμανουέλ Μακρόν, Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος φαίνεται πως  είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο πολιτικών διήρκησε 40 λεπτά και έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Μίλησαν για το τελευταίο δεκάμηνο του προγράμματος, έως το καλοκαίρι του 2018, και πώς θα έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον γάλλο υπουργό το πρόγραμμά του, και μίλησε για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να έχει με τον κ. Λε Μερ μια ουσιαστική, συχνή και σταθερή επικοινωνία προκειμένου να παρακολουθεί κι αυτός  την εξέλιξη του ελληνικού  προγράμματος όσον αφορά τα βήματα που θα γίνουν από την πλευρά των ευρωπαίων το επόμενο διάστημα και ενώ οδεύουμε στη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Μητσοτακης τόνισε στον κ. Λε Μερ πως είναι αναγκαίο  οι κινήσεις των πιστωτών  να είναι τέτοιες που να μην θέτουν σε κανένα κίνδυνο τις θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να διασφαλίζουν την σταθερή πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης.

Εκτός από τη συνάντηση με το Γάλλο υπουργό οικονομικών ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές και συνομιλίες με επικεφαλής  μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις δυνατότητές επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa