Πολιτική

Στο Πειθαρχικό ο μετακλητός υπάλληλος της Χ.Α. για το ξύλο στον φοιτητή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων τον μετακλητό υπάλληλο του γραμματέα της Χ.Α., Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Η πειθαρχική ποινή, που προβλέπεται για την περίπτωση του εν λόγω μετακλητού, μπορεί να είναι και η οριστική παύση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, για τη σχετική παραπομπή επικαλείται έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο διαβιβάστηκε και στη Βουλή, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Χρήστου Ζέρβα για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.
Μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής του Νίκου Βούτση υπογραμμίζεται: «Επειδή εκτιμώ ότι η διαλαμβανόμενες στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της αντεισαγγελέως προς τη Βουλή των Ελλήνων, αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».

Ακολούθως στην επιστολή της παραπομπής αναφέρεται: : «Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».

Την απόλυση του Χρήστου Ζέρβα φέρεται να υπέγραψε άλλωστε και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa