Πολιτική

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο συρορθόδοξος πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιγνάτιος-Εφραίμ Β

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον συρορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, Ιγνάτιο-Εφραίμ Β,  παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παυλόπουλος έκανε δώρο στον πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής το εθνόσημο της Προεδρίας, ενώ από την πλευρά του εκείνος του προσέφερε ένα βιβλίο για τους αγώνες διατήρησης της Ορθοδοξίας, η οποία, όπως σημείωσε, υφίσταται τόσες επιθέσεις όλους αυτούς τους αιώνες.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Θα ήθελα να σας δώσω ένα ενθύμιο από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με το Εθνόσημο της Προεδρίας. Και να θυμάσθε ότι η Ελλάδα, η Ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία της Ελλάδος στέκονται στο πλευρό σας».

Πατριάρχης Αντιοχείας: «Έχω ένα βιβλίο για εσάς, ξέρω ότι είστε σπουδαίος επιστήμονας. Αυτή είναι η ιστορία του κόσμου, συγγραφείσα από έναν εκ των προκατόχων μας τον 12ο αιώνα και περιλαμβάνει όλους τους αγώνες μας για την διατήρηση της Ορθοδοξίας, η οποία υφίσταται τόσες επιθέσεις όλους αυτούς τους αιώνες. Όλοι αυτοί οι αγώνες όμως,  μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο δυνατή πρέπει να είναι η μαρτυρία μας, πόσο ο Κύριος είναι κοντά μας και πόση αξία έχει ο αγώνας μας για την διατήρηση της Χριστιανοσύνης».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa