Πολιτική

Στο Προεδρικό οι δημοσιογραφικές Ενώσεις

Με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τους Προέδρους των Δημοσιογραφικών Ενώσεων συναντήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σας συγχαίρω για την «Διακήρυξη των Αθηνών» η οποία συνιστά, μέσα μάλιστα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς εν γένει, εμβληματικό θώρακα υπεράσπισης της αυθεντικής Δημοσιογραφίας και των αυθεντικών Δημοσιογράφων, με διεθνή απήχηση. Και στο σημείο αυτό, με αφορμή την στυγερή δολοφονία του Σαουδάραβα συναδέλφου σας Τζαμάλ Κασόγκι, έχουμε όλοι χρέος να διακηρύξουμε ότι οι αδίστακτοι δράστες της είναι εχθροί όχι μόνο της Δημοσιογραφίας και των Δημοσιογράφων, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας, ακόμη δε και αυτού τούτου του Πολιτισμού μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Αυτή η Διακήρυξη ξεκίνησε πριν από είκοσι ένα χρόνια από την Ένωση Συντακτών,  και τελικά τα καταφέραμε τώρα. Θέλω να σας ενημερώσω, ότι σε μερικές μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα κατατεθεί η Διακήρυξη για την Προστασία των Δημοσιογράφων που εργάζονται σε εμπόλεμες ζώνες αλλά και σε όλες τις χώρες της υφηλίου και καταπιέζονται.

Η ελευθερία του λόγου είναι στον τόπο της Δημοκρατίας, συζητήσαμε για την ελευθερία του λόγου στην σκιά της Ακρόπολης κι αυτό είναι μία σημαντική στιγμή για όλους μας» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa