Κόσμος

«Στο σφυρί» το θρυλικό σπίτι των Ωνάσηδων στο Λονδίνο, για γιγαντιαίο ποσό (ΦΩΤΟ)

Ένα σπίτι θρύλος του της Άρτεμης Ωνάση, αδερφής του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο έχει φιλοξενήσει κοσμοπολίτικα πάρτι στα οποία συμμετείχαν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες των 70s.

Τώρα λοιπόν η πρώην, πολυτελέστατη κατοικία της οικογένειας Ωνάση στο Μέιφερ του Λονδίνου βγαίνει, για πρώτη φορά, προς πώληση με τιμή στα 25 εκατομμύρια λίρες.

Το διαμέρισμα φιλοξενούσε συχνά τον Αριστοτέλη Ωνάση με την τότε σύζυγο του Τζάκι Κένεντι Ωνάση. Από αυτό το διαμέρισμα έχουν περάσει επίσης, και η αδερφή της Τζάκι, Λι Ράντζβιλ αλλά και η Ελληνίδα ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας. Το σπίτι κατασκευάστηκε μεταξύ 1938 και 1939 σε νεο-γεωργιανό στυλ, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Ντέτμαρ Μπλόου και τον Φέρναντ Μπιλερέι.

Το πελώριο σπίτι, είναι 465 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει μια εντυπωσιακή είσοδο, πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και μια μεγάλη κουζίνα. Ακόμα υπάρχουν τρεις προσκείμενες αίθουσες υποδοχής, μήκους 20 μέτρων, όλες κοιτούν στην πλατεία, καθώς και μια βιβλιοθήκη με συρόμενες πόρτες που άνοιγαν στην ιδιωτική βεράντα.

Η αίθουσα υποδοχής του φτάνει τα 10 μέτρα ενώ η κύρια κρεβατοκάμαρα,είναι σαν ένα ένα συμβατικό διαμέρισμα, και διαθέτει μεγάλες ντουλάπες – δωμάτια και μπάνια.

Η είσοδος της πολυτελούς κατοικίας στην πλατεία Grosvenor

Μόνο το σαλόνι, με την απίστευτη θέα, θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα συμβατικό διαμέρισμα

Η πελώρια κουζίνα της κατοικίας μπορεί να χωρέσει πολλά άτομα

Η κύρια σουίτα διαθέτει δωμάτια ντουλάπες για τα ρούχα του ιδιοκτήτη και χωριστά για την ιδιοκτήτρια

Ένα από τα μπάνια της κατοικίας με τις μαρμάρινες επενδύσεις

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa