Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Στο paraskhnio.gr λεπτό προς λεπτό οι εκλογές στην ΕΝΠΕ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ αφού διαπιστώθηκε απαρτία. Τη Συνέλευση άνοιξε με ομιλία του ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής.

Να σημειώσουμε ότι η ΓΣ καλείται να εκλέξει το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο και το πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο. Το «παρών» δίνει και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υποψήφιος από την πλευρά της ΝΔ και αδιαφιλονίκητο φαβορί μιας και το κυβερνών κόμμα έχει κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες θα είναι o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια αναμένεται να είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Δείτε φωτορεπορτάζ

Άποψη από την αίθουσα στο ξενοδοχείο Divani που διεξάγεται η Συνέλευση της ΕΝΠΕ
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος
Απόστολος Τζιτζικώστας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιώργος Πατούλης
Απόστολος Τζιτζικώστας – Τάκης Θεοδωρικάκος
Η Ρένα Δούρου

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι: «Σήμερα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μία ριζική αλλαγή στην περιφερειακή διοίκηση της χώρας με τον νόμο που προωθεί για να μεταφερθούν ισχυρότατες αρμοδιότητες στις περιφέρειες. Αυτή είναι θέληση και του πρωθυπουργού». Ο υπουργός κάλεσε τα στελέχη της αυτοδιοίκησης να διαμορφώσουν μαζί αυτόν τον νόμο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Η Ελλάδα είναι η ώρα να γίνει επιτέλους κράτος γιατί κράτος δεν είναι να πνίγεται η πατρίδα μας το καλοκαίρι στα σκουπίδια και να κάνει ο καθένας ότι θέλει μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν Περιφερειάρχες, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έφυγαν από τη ζωή.

Στο βήμα ο Κώστας Αγοραστός

Απόσπασμα από την ομιλία του Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και νυν προέδρου της ΕΝΠΕ

 

Επίτιμος πρόεδρος της ΕΝΠΕ ανακηρύχθηκε ο Γιάννης Σγουρός.

Στο βήμα ο Απόστολος Κατσιφάρας, υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Στο βήμα η Ρένα Δούρου, υποψήφια για την προεδρία της ΕΝΠΕ με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των περιφερειακών συνδυασμών ξεκίνησε στις 14:00 η ψηφοφορία για για την Εκλογή Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά την καταμέτρηση και συγκεκριμένα από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Διαβάστε ακόμα

Φωτό – βίντεο – ρεπορτάζ: Αντώνης Χρυσουλάκης

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa