Πολιτική

Στρατούλης: Η 19η μείωση στις συντάξεις είναι γεγονός

«Άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης» αποκαλύπτεται σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη με τη νέα μείωση στις συντάξεις.

Ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, σχολίασε την εγκύκλιο για την αναδρομική δραστική περικοπή των κύριων συντάξεων άνω των 2000 ευρώ μικτά, ως προς ολόκληρο το ποσό της υπέρβασης.

«Μειώνονται τα εισοδήματα συνταξιούχων που εργάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια και κυρίως όσων πλήρωσαν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές» ανέφερε ο κ. Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι «με την εγκύκλιο εφαρμόστηκε η 19η από τις 20 μειώσεις των συντάξεων, που είχαν ψηφιστεί με το νόμο 4387/2016». Και προσθέτει: «Κυρίως όμως αποκαλύπτεται άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης, ότι με αυτόν το νόμο δεν μείωσε καθόλου τις κύριες συντάξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη «ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές, είναι ο δρόμος των μαζικών και ενωτικών αγώνων και η συγκρότηση ενός πολιτικού μετώπου όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει την αντιμνημονιακή ανατροπή και θα ανοίξει νέους εναλλακτικούς και ελπιδοφόρους δρόμους για τους συνταξιούχους, τη νεολαία, το λαό και τη χώρα».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER